Gå videre til innhold

Emner: Arbeidsliv

Kunstig intelligens er noe som angår oss alle og vil kunne påvirke alle delene av livet vårt, fra sosiale medier til industrien, og ikke minst helsetjenesten, sier Ishita Barua i sin nye bok.  Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Den prisbelønnede AI-forskeren Ishita Barua har skrevet bok om hvilke muligheter kunstig intelligens representerer for vår helse

De fleste AI-forskerne og utviklerne i verden er menn, kvinner utgjør kun 22 prosent av de som oppgir å ha AI-relaterte jobber på LinkedIn. Og kun cirka 14 prosent av forskningsartikler om AI er skrevet av kvinner.
Blant denne lille prosenten med kvinner finner vi den prisbelønnede norske AI-forskeren Ishita Barua.
Hun er lege og har doktorgrad i kunstig intelligens i medisin.
Barua har

Joar Haga og Bård Norheim har gjennom flere år forsket på hvordan en leder bør tale for å framstå troverdig og overbevisende – i møte med ansatte, kunder og et videre publikum. (Foto: Jo Stevenson / NLA Høgskolen)

Kunsten å tale til nordmenn: Ny bok gir deg gode tips og verktøy for å tale overbevisende til et norsk publikum

I Kunsten å tale til nordmenn tar Bård Norheim og Joar Haga for seg hvordan man taler overbevisende, effektivt og med troverdighet til et norsk publikum. Håndboka er en gullgruve for alle som ønsker å treffe nordmenns hoder og hjerter med talene sine, det være seg på arbeidsplassen, etter små og store tragedier, eller i forbindelse med merkedager og feiringer.

Min flukt fra sykepleieryrket er en protest mot et system jeg ikke lenger kunne stå inne for, sier tidligere sykepleier Vigdis Reisæter.

12 mai er den internasjonale sykepleierdagen. Tidligere sykepleier Vigdis Reisæter har skrevet bok om sitt farvel til eldreomsorgen

Onsdag 12 mai er den internasjonale sykepleierdagen, men Norge mangler rundt 6000 sykepleiere. Jeg er en av dem som har forlatt yrket. Har vi råd til å miste flere?
Det er tidligere sykepleier Vigdis Reisæter som sier dette. Reisæter jobbet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år, men det hun kaller "et system som effektiviserer bort omsorgen" gjorde at hun sluttet i protest. Nå har hun

Toppleder Anita Krohn Traaseth har stått i mange stormer i løpet av karrieren. I boka «Fisken på disken» skriver hun om å ta valg og hvorfor det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. (Foto: Truls Qvale)

Anita Krohn Traaseths "Fisken på disken" rett inn som nummer en på bestselgerlisten

Anita Krohn Traaseths nye bok Fisken på disken har gått rett til topps på bestselgerlisten for sakprosa. Anita Krohn Traaseth er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. I 2014 utga hun bestselgeren Godt nok for de svina, som ble trykket i et opplag på 50 000 eksemplarer. Nå, syv år etterpå, har hun skrevet en oppfølger som har fått tittelen Fisken på dis

ET JOURNALISTISK VERK: Tredjeklassingene Marte Spurkland følger ved en videregående skole litt utenfor Oslo er nettopp dem som hverken er innenfor eller utenfor. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

På innsiden av norsk skole

Det skrives mye om Oslo-skolen i norske medier, men sjelden om elevene som vipper i midten. Marte Spurkland har skrevet bok om nettopp "vippekidsa".

En vanskelig situasjon bør løses på minst mulig belastende måte for både virksomhet og den enkelte ansatt.

Hvordan gjennomføre omstilling og nedbemanning på best mulig vis

Ny teknologi, automatisering og endrede kompetansekrav medfører plutselige omstillinger som berører mange mennesker og involverer et omfattende regelverk. I den nye boken Permittering, nedbemanning og sluttpakker behandler Nicolay Skarning de forskjellige omstillingsformene og endringsoppsigelser.

Jonas Bals har bakgrunn som fagutdannet maler og er i dag politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Bals frykter at Norge er i ferd med å få arbeidende fattige, såkalt «working poor», slik vi ser i så mange andre land.

Jonas Bals om yrkesfagenes krise

Jeg vil gjøre mitt beste for å fortelle ungdom at bygningsbransjen er et bra sted å være, til tross for alle problemene som preger den i dag, sier Jonas Bals. Han er aktuell med boken ​«Hvem skal bygge landet?»

Norsk e-helsesystem på full fart inn i Danmark

Norsk e-helsesystem på full fart inn i Danmark

Praktiske prosedyrer i sykepleietjenesten (PPS) har i en årrekke vært et uunnværlig verktøy i de norske helsetjenestene. Nå fortsetter suksessen også i Danmark.

Gode råd i pensjonsjungelen

Gode råd i pensjonsjungelen

To av Norges fremste eksperter på pensjon, Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga, deler sine erfaringer med pensjonsreformen i boken «Alt du trenger å vite om pensjon». Både den enkelte og bedrifter blir med de nye pensjonsreglene stilt ovenfor en rekke alternativer og valgmuligheter som man faktisk er nødt til å ta stilling til.

Bli en bedre leder

Bli en bedre leder

Ny bok:
Bedre ledelse. Kommunikasjon, styring, arbeidsrett
av Elin Ørjasæter, Birgitte Stenberg Larsen og Trond Stang
Vikarbyrådirektivet, overvåkning av ansatte, mobbing, ansattes bruk av sosiale media, alkohol på firmafestene, omorganisering – dagens ledere må forholde seg til et stort spekter av utfordringer.
Endringene i arbeidslivet skjer raskere enn noen gang. Dette skaper ny

Hvordan bruke sunt bondevett på jobben?

Hvordan bruke sunt bondevett på jobben?

Amund Fjeldstad, aktuell med boken Sunt bondevett på jobben, er bondesønn fra Ringerike som reiste ut i verden og gjorde karriere. Et stykke ut i karrieren innså han at årsaken til suksessen i det store og hele var det han hadde lært hjemme på gården i oppveksten. Lansering torsdag 6. september kl. 17.00 i forlagshuset Cappelen Damm, Akersgt. 47/49.

Bondesønnen Amund Fjeldstad fra Ringerike med bok om sunt bondevett

Bondesønnen Amund Fjeldstad fra Ringerike med bok om sunt bondevett

I boken Sunt bondevett på jobben skriver Amund Fjeldstad om hvordan man kan lykkes på jobben uten å gjøre ting for komplisert. I sin egen karriere, både nasjonalt og internasjonalt, har han hatt stor nytte av barnelærdommen fra gården hvor han vokste opp. Torsdag 6. september kl. 17.00 lanseres boken i forlagshuset Cappelen Damm.

Loveleen Brenna skriver om egen barndom mellom to kulturer

Loveleen Brenna skriver om egen barndom mellom to kulturer

I boka Min annerledeshet, min styrke utforsker Loveleen Brenna begrepet identitet og viser hvordan hun selv har gjort to ulike kulturer til én - sin egen. Hun skriver om morens og farens reise til Norge, og om barndom og oppvekst i det indiske miljøet i Kristiansand på 70-tallet.

Om hersketeknikker og innflytelse på jobben

Anita Bemer kommer i disse dager ut med boken Forstå maktspillet. Her tar hun for seg aktuelle problemstillinger rundt hersketeknikker og innflytelse i arbeidslivet, med råd om hvordan man kan knekke kodene og unngå ubehagelige situasjoner og overraskelser.

"Noen av oss har snakket sammen…"

Ny bok fra historikeren Hans Olav Lahlum, denne gangen om personskifter i Det norske Arbeiderpartiets gullalder 1945 -75.
Sporene fra Hans Olav Lahlums tidligere biografier om Oscar Torp og Haakon Lie følges opp i denne nye boken, hvor begge opptrer som sentrale aktører. Hovedfokuset ligger her likevel på to av de aller største og viktigste profilene både fra arbeiderbevegelsens historie og et

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.