Gå videre til innhold

Emner: Offentlig sektor

"Unik forteljing skrive med handa på hjartet av ei adoptivmor. Ei superaktuell bok som gir viktig innsikt og perspektiv i adopsjonsdebatten", sier forfatter Brynjulf Jung Tjønn om boken Adopsjonsoppgjøret. (Foto: Anders Hyun Botnmark)

Adoptivmor kritiserer adopsjonsindustri i ny bok

Adoptivmor Kristin Molvik Botnmark kritiserer adopsjonsindustrien i sin bok "Adopsjonsoppgjøret". Hun belyser menneskerettighetsbrudd og uetiske praksiser, særlig knyttet til Norges rolle i internasjonal adopsjon, og oppfordrer til offentlig refleksjon og engasjement.

 -Med denne boken håper jeg å gjøre oss mer bevisst på de sårbarhetene demokratiet vårt faktisk har, sier bokaktuelle Jette F. Christensen    Foto: Kristoffer Myre

Gymtime for folkestyret

Norge troner øverst på demokratiske indekser. Det er ikke en premie, det er et ansvar, skriver Jette F. Christensen i boken «Demokratiet det er oss – 10 sårbarheter i verdens beste folkestyre». Dette er Christensens første bok. Den er i salg fra 5. april.

Kunstig intelligens er noe som angår oss alle og vil kunne påvirke alle delene av livet vårt, fra sosiale medier til industrien, og ikke minst helsetjenesten, sier Ishita Barua i sin nye bok.  Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Den prisbelønnede AI-forskeren Ishita Barua har skrevet bok om hvilke muligheter kunstig intelligens representerer for vår helse

De fleste AI-forskerne og utviklerne i verden er menn, kvinner utgjør kun 22 prosent av de som oppgir å ha AI-relaterte jobber på LinkedIn. Og kun cirka 14 prosent av forskningsartikler om AI er skrevet av kvinner.
Blant denne lille prosenten med kvinner finner vi den prisbelønnede norske AI-forskeren Ishita Barua.
Hun er lege og har doktorgrad i kunstig intelligens i medisin.
Barua har

Eva Joly og Nina Witoszek har skrevet en tankevekkende og provoserende bok om det norske tillitssamfunnet.

Eva Joly og Nina Witoszek viser fram baksiden av det norske tillitssamfunnet i ny bok

I Det blåøyde riket viser Eva Joly og Nina Witoszek fram den paradoksale baksiden av norsk overtillit. Ved å bruke saker som Equinor, Oljefondet, Transocean-skandalen og Terje Rød-Larsens moralske korstog, viser forfatterne hvordan den norske tilliten har slått tilbake på oss selv og hvordan norske dyder blir til plager som truer med å undergrave det norske demokratiet.

Toppleder Anita Krohn Traaseth har stått i mange stormer i løpet av karrieren. I boka «Fisken på disken» skriver hun om å ta valg og hvorfor det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. (Foto: Truls Qvale)

Anita Krohn Traaseths "Fisken på disken" rett inn som nummer en på bestselgerlisten

Anita Krohn Traaseths nye bok Fisken på disken har gått rett til topps på bestselgerlisten for sakprosa. Anita Krohn Traaseth er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. I 2014 utga hun bestselgeren Godt nok for de svina, som ble trykket i et opplag på 50 000 eksemplarer. Nå, syv år etterpå, har hun skrevet en oppfølger som har fått tittelen Fisken på dis

Mette Bugge går inn for å sprenge myter og endre syn på seniorer.

Bokaktuelle Mette Bugge vil knuse myter om seniorer i arbeidslivet

– Vi omgir oss med myter i synet på seniorer. Både seniorer selv og ledere kan være med på å knuse dem, sier Mette Bugge som er aktuell med boken Senior Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv. -Jeg håper med denne boken å røske opp i noen myter og bidra til å endre synet på hva de eldre arbeidstakerne kan tilby på arbeidsplassen. Og er seniorene selv klar over hva de egentlig kan? spør Bugge.

Har Lykkes pappa angst eller jakter han bare på regnbuer? Hilde Hodnefjeld har skrevet og illustrert "Lykke og Ulykken".

En pappa med angst: Lykke og ulykken

Lykke har en pappa som er overtroisk. Han lærer henne å passe seg for knuste speil og svarte katter, at hun aldri må drepe edderkopper eller gå under en stige.
En dag flytter det en svart katt inn i naboleiligheten i blokka der Lykke bor. Pappaen til Lykke sier at de må holde seg inne, men så en morgen er han borte. 
«Lykke og ulykken» forteller fra barnets perspektiv om å vokse opp med en

ET JOURNALISTISK VERK: Tredjeklassingene Marte Spurkland følger ved en videregående skole litt utenfor Oslo er nettopp dem som hverken er innenfor eller utenfor. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

På innsiden av norsk skole

Det skrives mye om Oslo-skolen i norske medier, men sjelden om elevene som vipper i midten. Marte Spurkland har skrevet bok om nettopp "vippekidsa".

I den nye boka Oslo – ulikhetenes by analyseres en rekke av de forskjellige formene for sosial ulikhet som preger landets hovedstad og innbyggerne som bor der.

Oslo - ulikhetenes by

Oslo er en unik by i norsk sammenheng. Ikke bare er Oslo hovedstad, politisk maktsentrum og det nærmeste Norge kommer en internasjonal storby: Oslo er også ulikhetenes by. Ingen andre steder i Norge er det tydeligere at sosiale skiller følger geografiske skillelinjer.

Jonas Bals har bakgrunn som fagutdannet maler og er i dag politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Bals frykter at Norge er i ferd med å få arbeidende fattige, såkalt «working poor», slik vi ser i så mange andre land.

Jonas Bals om yrkesfagenes krise

Jeg vil gjøre mitt beste for å fortelle ungdom at bygningsbransjen er et bra sted å være, til tross for alle problemene som preger den i dag, sier Jonas Bals. Han er aktuell med boken ​«Hvem skal bygge landet?»

Til oss – fra ungdommen

Til oss – fra ungdommen

Fra ungdommen lar dagens norske ungdomsgenerasjon selv få komme til orde gjennom ekte historier og fantastiske fotografier.

Debatt rundt Norges rolle i verden

Debatt rundt Norges rolle i verden

Denne uken lanseres debattboken "Norge og det nye verdenskartet". Boken er et viktig og aktuelt bidrag til debatten om Norges rolle i en verden som snur opp ned på vante forestillinger om Vestens forhold til Østen, og det rike Nords forhold til det fattige Sør. Seks norske fagmiljø (NUPI, NHH, IFS, FNI, PRIO og CMI) bidrar med tekster og innspill

Ny bok om minoritetsbefolkningens møte med det politiske Norge

Ny bok om minoritetsbefolkningens møte med det politiske Norge

Hvor ofte har de ikke-vestlige innvandrerne benyttet seg av stemmeretten? Hvilke partier har de stemt på? Finner vi dem som representanter i kommunestyrer, på Stortinget og i regjeringsapparat? Dette er noen av spørsmålene Tor Bjørklund og Johannes Bergh ser nærmere på i «Minoritetsbefolkningens møte med det politiske Norge - Partivalg, valgdeltakelse, representasjon». Boka lanseres 22. april.

Gode råd i pensjonsjungelen

Gode råd i pensjonsjungelen

To av Norges fremste eksperter på pensjon, Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga, deler sine erfaringer med pensjonsreformen i boken «Alt du trenger å vite om pensjon». Både den enkelte og bedrifter blir med de nye pensjonsreglene stilt ovenfor en rekke alternativer og valgmuligheter som man faktisk er nødt til å ta stilling til.

Erik Solheim pressekonferanse i dag

Erik Solheim pressekonferanse i dag

Pressekonferanse i dag. Cappelen Damm lanserer "Politikk er å ville" av Erik Solheim i samarbeid med Marit Bromark I DAG, mandag 4. mars, klokken 1000, Cappelen Damms bokhandel Halvbroren, Akersgata 47/49 Pressekonferansen strømmes direkte på http://www.forlagsliv.no/ Velkommen!

Må økonomi være så vanskelig? Velkommen til prisutdeling og miniseminar med Gudmund Hernes

Må økonomi være så vanskelig? Velkommen til prisutdeling og miniseminar med Gudmund Hernes

Gudmund Hernes gikk av med seieren i vår konkurranse om beste faglitterære manusidé i 2012. Bokprosjektet har arbeidstittelen Innføring i politisk økonomi. I den anledning ønsker Cappelen Damm Akademisk velkommen til et miniseminar med Gudmund Hernes, finansminister Sigbjørn Johnsen og forfatter og økonomijournalist Kathrine Aspaas. Arrangementet foregår hos Cappelen Damm 11. februar.

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.